Portfolio

 

een gedeelte van gemaakte projecten

Wildeburg 2022

 

JongWijs 2021

 

Wildeburg 2019

 

Door het lint 2019

 

allerlei projecten

 

Wildeburg 2018

 

Bouwsels 2018

 

Wildeburg 2017

 

Door het lint 2017

 

WILDEBURG 2016

 

BLAUWE STAD 2015

 

Door het Lint 2015

 

VINYL VOODOO 2014

 

HONGERIGE WOLF (MEERDERE JAREN)

 

Moise festival (meerdere jaren)

 

Allerlei projecten

 

een stukje geschiedenis (vanaf anno 2000)

Tijdlijn

 

2000

Ontstaan van Werkhuis 2B (tot 2005). De eerste prille stappen. Alle elementen kwamen samen. Een podium, oefenruimte, catering, werkplaats en noem maar op.

2001

Skatepark Insaen wordt opgericht in het roemrucht pand Unit 14, op een steenworp afstand van het Werkhuis. Stichting Insaen zal later op het Bruynzeelterrein uitgroeien tot het grootste indoorskatepark van Europa (voor zover wij weten) en als locatie dienen voor de eerste twee edities van ’t Moisefestival.

2002

Stichting HASS (Herrie Associated Sound System) wordt opgericht in Werkhuis 2B. De oefenruimte wordt legit, geregistreerd en door de hele Zaanstreek gebruikt.

2003

Een festival voor en door jongeren dat uitgroeide tot een begrip in de Zaanstreek. Jaarlijks goed voor ruim 5.000 bezoekers. De gehele organisatie en productie werd door WerkTuig gedaan. Verschillende bands, theater- en dansgroepen hebben hier aan het begin van hun carrière gestaan.

2004

De eerste bedrijfjes rond het WerkTuig netwerk worden opgericht. Decorbouwers, timmervolk en meubelmakers beginnen samen te werken.

2005

Eetcafe De Skaft wordt geopend en de traditie wordt voortgezet. De smoothiebar op fietskracht wordt steeds vaker verhuurd voor andere evenementen.

2006

Vuurshows op onder andere Landjuweel en Noorderlicht. Werkhuis 2B stopt en eetcafe De Skaft gaat verder in combinatie met een biologische moestuin.

2007

De meeste leden van WerkTuig hebben ondertussen hun eigen bedrijf met zeer uiteenlopende werkzaamheden en tegelijkertijd een perfecte aansluiting op elkaar.

2008

Organisatie Moise wordt vaker gevraagd te adviseren over vergunningen en fondsenwerving.

2009

Steeds meer nadruk op belichting van onze creaties en terreinen.

2010

De leden van WerkTuig zijn in verschillende branches succesvol. Decorbouw, cultuurscout, programmeur, licht- en geluidsmensen, evenementenorganisaties, coaching, consulting, etc.

2011

De laatste editie van het Moisefestival. Ondanks de aanhoudende regen toch ruim 5.000 bezoekers.

2012

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. WerkTuig verenigt zich om op het festival Hongerige Wolf aan de slag te gaan. Hongerige Wolf bakent een gebied af en zegt, ‘ga je gang’. Kijk, daar houden we van.

2013

Meer, beter en groter! Theater, feest en vuur op het Hongerige Wolf festival.

2014

Vanaf nu heten we officieel WerkTuig. De website wordt gelanceerd. Driemaal is scheepsrecht, festival Hongerige Wolf roept ook dit jaar weer om WerkTuig! De ‘grootste’ prestatie van WerkTuig wordt bereikt: meedoen aan Ter land, ter Zaan en in de lucht!

2015

Een mooie afsluiting van 2014 en tegelijk een goed begin van 2015. WerkTuig brengt ‘De Neergestorte Kip’ op festival Vinyl Voodoo Lounge. In de winterkou van het festival is het goed toeven onder de vleugels van deze kip. In de zomer heeft WerkTuig een prachtige Anarchistische Kerk gebouwd op het Blauwe Stad Festival in Blauwe Stad. Laatste jaar Festival Hongerige Wolf.

2016

Dit jaar gaat Werktuig voor het eerst met een groter commercieel festival aan de slag. Fesitval Wildeburg was een groot succes en voor herhaling vatbaar.

2017

Met veel plezier terug naar het Wildeburg festival. Werktuig kreeg een nieuwe area toegewezen, het begin van een traditie. Op het Door ‘t Lint festival werd er weer een vuurtje gestoken.

2018

  Steeds bekendere namen in portfolio van WerkTuig. Into the woods, Wildeburg, Haltpop en een toffe nieuwe website in de maak.

2019

  Wederom maakte WerkTuig terugkeer bij het Door ‘t Lint festival in Wormer. Ook dit jaar weer terug naar het Wildeburg festival maar dan in nieuwe formatie. Dit belooft veel goeds voor volgend jaar!

2020

En toen stond corona voor de deur! Geen festivals, geen events…

2021

Nog steeds geen festival of events. Gelukkig was daar JongWijs! Voor dit project mocht WerkTuig gebaseerd op de geschiedenis van het dorp Westzaan, allemaal leuke zitplekjes ontwerpen voor een grote tuin.

2022

Corona was onder controle en festivals en events waren weer toegestaan. WerkTuig weer terug op het Wildeburg festival. Het was fijn om weer te kunnen bouwen, kamperen en natuurlijk feesten!

2023

  WerkTuig dit jaar op jouw festival? Neem vandaag nog contact met ons op! INFO@WERKTUIG.ORG

WerkTuig 2023 – Website door Mellemma.